Husets själ

Handslagen tegelfasad

Husets själ

”Det är bara med hjärtat man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögat.”

Le Petit Prince, Antoine de Saint- Exupéry
Alla hus har en själ. Men ibland är den osynlig. Mitt jobb är att lyfta fram husets identitet och låta människor bli förälskade redan på distans!
Bilderna visar exempel på ”före och efter”:
Före
Efter
Färg och ljus ta till vara på rummets rymd.
Före
Efter
Ibland behövs nya köksskåp, lite färg och en finurlig hantverkare.
Före
Efter
Skånegårdens kontor blev en stämmningsfull matsal.
Före
Efter
Konferensrum blev det orangeri det alltid velat vara.
Långt innan ordet ”styling” (som jag personligen inte känner mig bekväm med) var uppfunnet, brukade jag inför foto och visning plocka undan, rätta till, plocka blommor... Det var förunderligt att se hur spekulanternas reaktion förändrades med så enkla åtgärder! I hela mitt yrkesliv har jag strävat efter att ta fram det allra bästa i ett hus. Och för mig är detta en fråga inte bara för den som säljer - utan minst lika mycket för den som söker! Om jag kan visa vad ett hus egentligen kan vara, så kan det hjälpa någon att finna sina drömmars hus, ett hus man kanske annars inte ens skulle lagt märke till!

Det handlar inte om att dölja och kamouflera. Det handlar om att tona ned och förstärka. Jag blir både bedrövad och full i skratt när jag ser bilder på ”stylade” lägenheter där man fyllt vasken med limefrukter och ”avpersonifierat” bostaden. För mig handlar det inte om att förverkliga mig själv eller olika inredningstrender av det slag som syns i glansiga magasin – utan om att förverkliga huset!
Kort sagt, insatsen för att skapa bästa möjliga förutsättningar inför en försäljning, brukar ge god utdelning. Och det är alltid jag själv som gör det. Inte någon inhyrd inredare.

Det är utan tvekan lättare för den som inte har känslomässiga band till det som finns i ditt hus, att plocka bort och packa ned. Det är också alltför lätt att bli hemmablind - jag vet av egen erfarenhet! Den lampan kommer ju från mormor... och det skåpet har jag ärvt efter mamma...
Redan när jag möter ett hus för första gången, väcks tankar och idéer om hur jag skulle vilja presentera det för att miljön ska komma till sin rätt. Det som känns hårt och kallt behöver mjukhet. Det som känns överlastat och brokigt mår bra av lite stränghet.

Över tid har jag samlat på mig stora mängder (det var ett understatement!) rekvisita. Möbler av många slag i olika stilar. Udda pinaler från olika epoker. Tyger och mattor. Allt som behövs för det avskalat naturnära. Det klassiskt lyxiga. Det lantligt romantiska. Det personligt bohemiska. Och förutom inredning och dekoration, kan både målnings- och smärre renoveringsarbeten ordnas om behov finnes och framförhållningen medger, liksom trädgårdsarrangemang och skötsel. Miljön utomhus är precis lika viktig som den inomhus!

En konsultation gör jag förutsättningslöst och utan att det kostar. Och när vi tillsammans lagt ”ribban” på en lämplig nivå, får du ett genomarbetat förslag och en offert att ta ställning till.
Före
Efter
I samråd med ägarna gjordes ytterligare en estetisk uppdatering.
Före
Efter
I samråd med ägarna gjordes en estetisk uppdatering.
Före
Efter
Gröna fingrar behövdes.
GABRIELLE MALMBERG AB
Reg Fastighetsmäklare
Holmavägen 53, 277 36 Vitaby
Org. nr 556696-9605
Epost hus@gabriellemalmberg.se
Tel 0708-66 95 93
© 2024 Gabrielle Malmberg AB
» Webbplatskarta